Util

Ai coșmaruri? Le poți trata cu suc de dovleac

Termenul de coșmaruri se referă la vise tulburătoare care pot fi însoțite de o senzație de apăsare și înăbușire; acestea pot fi considerate o problemă dacă sunt recurente și dacă afectează calitatea somnului pe o perioadă mai lungă de timp.

Nu doar copiii pot avea coșmaruri, ci și adulții. Practic fiecare dintre noi a avut măcar de câteva ori pe an un coșmar. Coșmarurile pot fi declanșate de diverși factori, printre care stresul, un traumatism, privarea de somn, anumite medicamente, abuzul de alcool sau de droguri, alte afecțiuni.

Astfel, uneori, stresul de la muncă sau de acasă poate genera coșmaruri. Adesea, un accident sau alt eveniment traumatic poate conduce la vise urâte. Tulburarea de stres posttraumatic, de exemplu, se manifestă deseori în acest fel. Modificările din programul de somn care conduc la întreruperea sau reducerea duratei de odihnă pot avea acest efect.

Anumite medicamente, cum ar fi unele antidepresive, hipotensive, betablocante, cele pentru tratarea bolii Parkinson sau cele împotriva fumatului, pot genera coșmaruri. Unel afecțiuni mentale sau legate de somn pot fi asociate cu coșmarurile. De exemplu, anxietatea poate fi asociată cu un risc crescut de a avea vise urâte recurente.

Citeste mai multe aici!

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X