Sanatate

Ai avut stări mai ciudate zilele acestea? Află din ce cauză!

A venit toamna și cu ea și afecțiunile de sezon. Și nu ne referim la bronșite sau răceli, ci la stările de indispoziție, plictiseală, lipsă de energie sau apetit prea mare pe care le avem zilele acestea, într-un cuvânt, la astenie.

Iată ce stări îți poate provoca astenia de toamnă!

Ai mânca întruna
Ai poftă de mâncare. Ai nevoie, cel mai probabil, de mai puține calorii decât vara, când ai mai multă activitate fizică. Însă dacă la 1 septembrie simți că stomacul tău devine un sac fără fund, atunci suferi de simptomele specifice asteniei de toamnă.

Nu ai energie
Organismul nostru se pregătește, toamna, pentru iarnă. Tocmai de aceea trebuie să primească din timp energie, mai ales că pe perioada verii caloriile au fost consumate, ca efect al căldurii saua ctivităților în aer liber. Numai că, nu doar că abia te dai jos din pat, ci cu greu reușești să te mobilizezi pentru a duce la bun sfârșit ceea ce trebuie să faci într-o zi banală de lucru. Este un semn că toamna te influențează.

Nu vrei să faci nimic
Te eschivezi când trebuie să-ți îndeplinești sarcinile zilnice sau să mergi la o plimbare, cu siguranță suferi de astenia de toamnă. Ideea de a ieși din casă nu te îmbie deloc, mai ales dacă s-au făcut simțite și temperaturile scăzute. Și e normal! După o vară cu răsfăț din partea soarelui, cine ar vrea să dea piept cu frigul?

Mâini și picioare ”de plumb”
Astenia nu se manifestă doar la nivel psihic, ci are și efecte asupra corpului nostru. Cu alte cuvinte, mica depresie care te înceracă, lipsa de chef și de energie nu sunt doar un moft al creierului tău. Persoanele care suferă de astenie acuză și greutate în mâini și picioare.

Ai o dorință uriașă să fii singur și nu te mai înțelegi cu nimeni
Chiar dacă ești o persoană extrem de sociabilă, toamna te face să-ți dorești să nu mai vezi pe nimeni, deși gradul de sociabilitate nu ar trebui să fie influențat de anotimp. Este un semn că astenia a pus stăpânire pe tine. Aceeași cauză te poate face să nu te mai poți înțelege cu nimeni și îi respingi pe toți cei din jurul tău.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X