Social

Agresat sexual de față cu gardienii? Tratament șocant la Colibași pentru unul dintre capii răscoalei deținuților

Curtea de aer a Penitenciarului Colibași a fost, zilele trecute, scena unei bătăi crunte în care combatanți au fost doi deținuți încarcerați în pușcăria argeșeană. Surse din cadrul închisorii vorbesc că, la finele încăierării, s-ar fi consumat un fapt incredibil care i-a șocat pe toți cei de față: învinsul ar fi fost agresat sexual de față cu gardienii!

Scadalul dintre cei doi pușcăriași a izbucnit din senin, pe când amândoi se aflau, alături de alți deținuți, la plimbare, în curtea de aer a închisorii. Fără un motiv aparent, un deținut în vârstă de 26 de ani, condamnat pentru omor, s-a enervat brusc și, ca la un semn, a tăbărât pe colegul său de secție, mai tânăr cu vreo doi ani. Până ca vreunul dintre pușcăriașii care-și luau în acel moment rația zilnică de aer să poată interveni și să-i despărtă pe cei doi, victima era deja căzută la pământ sub loviturile năprasnice de pumni și de picioare ale colegului său.

Bătăușul s-a dezlănuit atât de tare încât nu s-a oprit din a-și lovi rivalul nici când acesta nu a mai schițat nici un gest de apărare. ”Am zis că e mort. L-a tocat în bătaie, așa fără nici un motiv. S-a urcat cu picioarele pe el, l-a călcat pe cap, peste tot”, ne-au povestit surse din penitenciar. Însă, grozăvia cea mai mare s-ar fi consumat, spun sursele noastre, la finele rundei de ”sport sângeros”. Ca să demonstreze tuturor cine e ”stăpânul”, agresorul – din postura de învingător -, și-ar fi abuzat sexual rivalul învins chiar sub privirile deținuților dar și al gardienilor care, la rându-le, ar fi fost martori la violentul conflict!

”L-a umilit la maximum și l-a obligat să-i facă sex oral, dar ălă nici nu mai mișca. A fost clar un gest de umilință, ca să-l înjosească în fața tuturor. Milițienii nici nu s-au băgat, s-au făcut că nu văd nimic. La sfârșit l-au cules pe bietul băiat și l-au dus așa rupt la spitalul închisorii”, ne-au dezvăluit aceleași surse.

Firește, bătaia cruntă în urma căreia deținutul care ar fi fost agresat sexual a ajuns la spitalul închisorii face acum obiectul unei anchete interne, însă abuzul sexual despre care martorii spun că s-ar fi consumat imediat după altercație nu a fost luat deocamdată în seamă și notat, așa cum o cere procedura, în raportul de eveniment. Și asta pentru că martorii s-au ferit să se pună rău cu mai-marii pușcriei, dar și pentru că gardienii susțin că nu au văzut nimic.

Victima este din lotul ”răzvrătiților” de lași
Nu lipsit de importanță este faptul că deținutul agresor este unul dintre cei cinci-șase deținuți mutați de la Penitenciarul Iași imediat după revoltele care au izbucnit acolo. Din postura de cap al răzvrătiilor, pușcăriașul a fost adus la Colibași după ce trecuse prin ”filtrul” mascaților care au intervenit în forță în mai toate pușcăriile unde deținuții s-au revoltat.

”Gardienii, care știau că el e dintre ăia cu revolta de la Iași, nu s-au băgat, conducerea închisorii nu a luat măsuri…Poate că omul trebuia pedepsit și umilit, poate că trebuie să aibă viața grea la pușcărie pentru că s-a implicat în revoltă. ”, au adăugat sursele citate.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X