Social

Adolescent mort din cauza rujeolei. Este al treilea deces în județul Arad

Adolescent mort din cauza rujeolei. Este al treilea deces în județul Arad. Băiatul s-a stins, după ce a fost internat doar trei zile în spital pentru o infecție aparent banală. Starea lui de sănătate s-a înrăutățit și s-a stins din viață pe fondul unor complicații. Îndurerată, părinții recunosc că nu l-au dus pe băiat la timp la medic.

În stare de soc, familia copilului decedat și-a strigat necazul pe coridoarele și în curtea spitalului județean Arad. La fața locului a fost chemat, preventiv, și un echipaj de jandarmi.

„Mergeți acolo, la medici. Pojar a avut. În 3 zile a murit (…) Pojar a avut și infectie la plămâni.”, au spus, cu ochii înecați în lacrimi, părinții copilului.

Adolescentul din comuna Covăsânţ, judeţul Arad, a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în data de 16 octombrie. Era în stare gravă, iar medicii l-au îngrijit pe secția de terapie intensivă.

”A făcut rujolă, nişte verişori de-ai lui au avut rujeolă, a făcut şi el, a evoluat la domiciului timp de şapte zile, în a şaptea zi a făcut o complicaţie pulmonară, o bronhompeumonie, iar pe terenul acesta cu deficit imunologic a făcut insufiecienţă respiratorie”, a declarat prof univ dr. Dorin LAZĂR, şef secţie Pediatrie II, a Spitalului Județean Arad.

Adolescent mort din cauza rujeolei. S-a stins din cauza complicațiilor
Mai mult, medicii au prezicat că avea o boală din naștere care-i afecta rând pe rând creierul, ficatul, inima, dar și splina. Deși a primit tratament, starea adolescentului s-a agravat. Băiatul s-a stins din cauza complicațiilor.

”Vaccinul împotriva rujeolei și a oreonului (ROR) a fost efectuat cu șase ani, dar schema prevedea două doze, iar copilul a făcut doar o singură la vârstă mai mare. Nu a avut schema vaccinală completă și gravitatea cazului, pentru că el s-a internat cu o bronhopneumopatie cu insuficiență respiratorie acută.”, a declarat dr. Dana Cârnațu, medic Direcția de Sănătate Publică Arad.

Medicii avertizează că această infecție este extrem de contagioasă și trebuie tratată cu foarte mare seriozitate, mai ales atunci când pacienții suferă și de alte boli cronice. În judetul Arad există o epidemie de rujeolă, fiind înregistrate nu mai puțin de 15 cazuri de îmbolnăviri.

Potrivit Ministerului Sănătății, în România, în perioada 1 ianuarie – 7 octombrie 2016, au fost confirmate 753 de cazuri de rujeolă. Judeţul cu cei mai mulţi bolnavi este Mureşul, unde au fost confirmate 168 de cazuri. Pe locul doi a urcat judeţul Arad, unde au fost, în urmă cu două săptămâni, confirmate, 133 de cazuri de rujeolă.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X