Sanatate

Acest tip de peşte creşte riscul de deces prematur

Deşi este recomandat în dieta celor care doresc să crească nivelul colesterolului bun, cercetătorii au scos la iveală recent că un anumit tip de peşte, consumat frecvent, te expune unui risc sporit de deces prematur.

Somonul, macroul sau sardinele, împreună cu fructele şi anumite seminţe, sunt recomandate pentru a ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral şi atac de cord prin creşterea nivelului de colesterol bun din sânge.

Un nou studiu arată, însă, că atât un nivel scăzut, cât şi unul crescut de lipoproteine cu densitate mare, cunoscute drept colesterol bun, poate spori riscul de deces prematur.

O cantitate medie este cea care asigură longevitatea, potrivit cercetării publicate Jurnalul Clinic al Socităţii Americane de Nefrologie.

Profesorul Ziyad Al-Aly, de la University of Washington, a subliniat că rezultatele i-au surprins şi că legătura dintre nivelul sporit de colesterol HDL şi moartea prematură este neaşteptată şi nu foarte clară încă. Vor fi necesare studii suplimentare pentru a înţelege mai bine acest aspect.

Colesterolul este o substanţă grasă din sânge, care poate îngusta şi bloca vasele de sânge din zona inimii, ducând la probleme cardiovasculare şi atac de cord.

O perioadă îndelungată, se credea despre colesterolul HDL că este capabil să împiedice efectele nefaste ale colesterolului rău asupra arterelor. Cu toate acestea, la pacienţii cu afecţiuni ale rinichilor, care au, de regulă, un nivel scăzut de colesterol HDL, sporirea exagerată a acestui tip de lipoproteine nu a dus la o îmbunătăţire a speranţei de viaţă, ci dimpotrivă.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X