Actualitate

Accident grav pe Autostrada Soarelui! Trei morți și 57 de răniți! Dosar penal pentru ucidere din culpă

Accident grav pe Autostrada Soarelui! Un accident în care au fost implicate 29 mașini s-a produs sâmbătă dimineață pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 67. Trei persoane au murit și alte 57 de persoane fiind rănite. Autoritățile au dat publicității numerele de urgență la care se pot obține informații: 021.264.85.15 și 021.264. 85.16.

UPDATE 14:17. La Spitalul Universitar au ajuns cinci victime: doi bărbați și trei femei. Starea lor este bună, însă aceștia sunt supuși investigațiilor, pentru ca medicii să se asigure că nu prezintă leziuni care nu sunt vizibile și care le pot pune viața în pericol.

UPDATE 13:30. Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal în cazul accidentului în lanț produs astăzi pe autostrada A2, iar potrivit datelor actuale încadrarea este de ucidere din culpă și vătămare corporală însă nu au fost identificați deocamdată cei vinovați, a declarat Liliana Bănescu, prim procuror în cadrul instituției.

UPDATE 13:05. La Spitalul Floreasca sosesc în continuare ambulanțe cu răniți. În același timp, sunt mutați către alte spitale pacienții care au fost consultați și stabilizați. Doi copii au fost transferați de la Spitalul Floreasca la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

UPDATE 12:36. La Spitalul Sf. Pantelimon au ajuns patru răniți, din care doi ușor răniți, cu șanse de a fi externați în cursul zilei. Ceilalți doi sunt în stare gravă, dar amândoi sunt stabili și conștienți. Unul dintre răniții grav are multiple leziuni, iar starea celuilalt este de o gravitate medie, a declarat pentru Libertatea Mircea Ungurean, medic coordonator UPU Sf. Pantelimon.

La Spitalul Sf. Pentelimon urmează să mai ajungă un pacient, transferat de la Spitalul Județea Ilfov.

UPDATE 12:05. Din primele cercetări reiese că accidentul în lanț s-a produs în două etape: în prima, după ce un șofer a ieșit imprudent dintr-o benzinărie, fără să se asigure, a fost acroșat ușor de o altă mașină. Cei doi șoferi au ieșit din mașini pentru a discuta, moment în care alte aproximativ 10 mașini s-au lovit între ele.

Într-o a doua fază, după doar câteva secunde, un TIR a frânat brusc, pentru a evita impactul cu o mașină deja implicată în carambol, iar mașinile din spate s-au lovit de acesta.

Se pare că cei mai mulți dintre șoferi nu respectau distanța de siguranță față de ceilalți participanți la trafic, mai ales că vizibiltatea în zonă era sub 50 de metri, din cauza ceții dense.

UPDATE 11:45 Numărul persoanelor rănite a ajuns la 57.

Au fost implicate 60 de persoane, 3 victime au decedat, 41 de oameni au fost transportați la spitale, 16 au refuzat transportul. 13 persoane rănite sunt la spitalul din Lehliu, două urmând să fie transportate către Capitală. Alte 11 persoane, între care doi copii, au ajuns la Floreasca, cinci pacienți sunt internați la Bagdasar-Arseni, iar patru persoane au ajuns la Pantelimon.

UPDATE 10:15 Un martor al accidentului spune că ar fi fost vorba de accidente, petrecute la o distanța de 15 metri unul de celălalt.

”Este vorba despre două accidente care s-au petrecut la o distanță de 10-15 metri unul de celălalt. Este o priveliște macabră, a povestit la Digi24 Florin Vlădescu, martor ocular. El a spus că vizibilitatea era foarte scăzută, sub 25 de metri. Nu trebuie să dăm vina pe șoferi, nu se circula cu viteză mare, lumea era conștientă că era ceață. S-a ajuns la un carambol în momentul unei ieșiri dintr-o parcare. Un tir a reușit să evite primul carambol și a frânat la timp, dar s-a produs un nou carambol, în care a fost implicat și un microbuz. Două dintre victimele care au decedat se aflau în microbuz.”, a relatat martorul.

UPDATE 10:10 Ceața face intervenția în zonă cu elicopterul imposibilă, echipajele auto de salvare având și ele probleme din cauza condițiilor meteo care nu permit o deplasare rapidă.

UPDATE 10:05 La locul accidentului au fost instalate două spitale mobile

UPDATE 9:55. Patru persoane au murit, iar alte 39 sunt rănite.

„Este vorba despre un accident în lanț în care sunt implicate cel puțin 20 de autovehicule. Au fost 9 persoane încarcerate, acum au fost descarcerate de către echipele de intervenție. Avem confirmat până acum, din păcate, un număr de 4 persoane decedate. Colegii îmi spun că numărul răniților este de peste 30 de persoane, se intervine pentru salvarea lor la fața locului, în acest moment nu vă pot preciza spre ce spitale de urgență sunt direcționați”, a declarat reprezentantul ISU Călărași.

Motivul carambolui este, din primele informații, ceața din sudul țării și neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

Zeci de ambulanțe intervin, fiind mobilizate forțe de salvare din Călărași, Ialomița și București.

Sursa: libertatea.ro

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X