Tehnologie

A scris ceva pe Facebook, iar acum risca sa fie amendat cu 200.000 de dolari. Postarea care i-a facut probleme unui student

Un student australian ar putea plati daune morale de 200.000 de dolari, dupa ce a fost dat in judecata de un angajat al universitatii la care studiaza, pentru mai multe comentarii rasiste facute pe Facebook.

Alex Wood, student la Universitatea de Tehnologie din Queensland, a fost rugat de un angajat sa paraseasca laboratorul destinat studentilor indigeni. Tanarul a reactionat printr-o postare furioasa pe pagina sa de Facebook: „Tocmai mi s-a cerut sa ies din laboratorul facultatii. Universitatea de Tehnologie vrea sa opreasca segregarea cu segregare”, relateaza The Independent.

Tanarul a fost dat in judecata pentru „comentarii rasiste”, alaturi de alti doi studenti care l-au sustinut pe reteaua de socializare.

Comisia pentru Drepturile Omulului din Australia sanctioneaza dur orice gen de rasism, printre care materiale ofensatoare publicate pe internet, inclusiv cele de pe forumuri, retele de socializare, bloguri sau site-uri cu continut video.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X