Curiozitati

A infipt cativa lastari de trandafir in mijlocul unor cartofi, pe care apoi i-a plantat in gradina. Pare ciudat, dar uite ce efect magic a avut asta

Trucul este folosit de amatorii de gradinarit care vor sa creasca plante noi rapid.

Propagarea este o tehnica de gradinarit care implica combinarea a doua plante pentru a creste una noua. Este o metoda mai iefftina pentru pasionatii de gradinarit care vor sa isi mareasca eficient numarul de plante din curte. Aceasta poate fi folosita cu multe plante, dar cel mai usor de folosit e in cazul tradafirilor, pentru ca sunt plantele care se adapteaza cel mai usor la conditii variate de sol si temperatura.

La inceput, trebuie sa pregatesti solul unde vor creste trandafirii. Sapa o groapa si pune nisip pe fundul ei. Apoi, ia mai multi lastari de trandafiri si taie-le frunzele, apoi scurteaza-i la aproximativ 30 de centimetri.

Alege cativa cartofi, unul pentru fiecare lastar de trandafir si fa-le in centru o gaura de dimensiunea lastarului. Fixeaza bine fiecare lastar intr-un cartof si ingroapa-i in pamant astfel incat doar jumatate de lastar sa ramana afara.

Rolul cartofului e de a asigura umeazeala pentru lastar pana cand radacinile acestuia se formeaza. In aproximativ 3 saptamani noua planta va fi independenta si va fi pregatita sa iti infrumuseteze gradina.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X