Social

A inceput maratonul inscrierilor la facultati. Candidat, la ASE: Nu ni se potriveste, dar vrem sa facem o facultate

Sute de tineri care tocmai au terminat liceul au mers sa se inscrie la ASE, luni, insotiti de parinti sau bunici. Unii dintre ei, absolventi de profil Filologie, recunosc ca nu au multe in comun cu economia, dar trebuie sa termine o facultate.

„Nu ni se potriveste, dar vrem sa facem o facultate”, spune una din tinerele aflate la coada, pentru News.ro.

Cu medii mai mari sau mai mici, increzatori sau timizi, cei care au optat pentru un viitor in economie s-au asezat cuminti in fata sediului Academiei, multi dintre ei venind insotiti de parinti. Privind in gol asezati la umbra, tinerii asteapta plictisiti sa intre in cladire pentru a-si depune dosarele la facultatile dorite.

Purtand tricouri verzi pe care scrie „Economie Agroalimentara si a Mediului”, mai multi baieti, dar si fete se plimba printre proaspetii absolventi de liceu.

Aflati in ultimul an la ASE, la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului (de aici si tricourile), Alex si Bogdan spun ca, desi este prima zi de inscrieri si intotdeauna a fost aglomeratie la depunerea dosarelor la ASE, nu este la fel de plin ca in alti ani: „Au venit cu parintii, de-aia par mai multi”.

Ei se afla acolo ca sa ofere informatii si sa ii indrume pe cei care au venit sa se inscrie.

„Sunt copii care vin cu media 7 la bacalaureat si vor sa se inscrie la programe unde se intra cu medii peste 9,50. Nu isi dau seama ca isi depun dosarul degeaba acolo. Noi incercam sa ii reorientam, dar nu avem cu cine sa ne intelegem”, povesteste Alex stramband din nas.

Tot Alex si Bogdan mai spun ca cei mai multi absolventi de liceu opteaza pentru Contabilitate si Cibernetica, acolo unde ultimele medii de admitere sunt cele mai mari – peste 9.

Inscrierile la ASE continua pana pe 22 iulie, iar pentru a se inscrie absolventii trebuie sa adauge la dosar, printre actele necesare, un eseu motivational.

Academia de Studii Economice are 12 facultati si le pune la dispozitie tinerilor 5.881 de locuri, dintre care 2.819 locuri la buget. Ultima medie de admitere din sesiunea iulie 2015 a fost 6, pentru Facultatea de Economie si Comunicare Economica in Afaceri si a ajuns la 9,63 la Facultatea de Cibernetica Economica.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X