Sanatate

A fost inventat plasturele care distruge celulele canceroase

În prezent în cazul cancerului colorectal, cel mai important pas spre vindecare este operaţia de extirpare a tumorii. Însă, acest lucru este deosebit de dificil de realizat în totalitate, astfel încât cercetătorii consideră că acest plasture special ar putea elimina această problema.

Astfel, în urmă testelor realizate s-a constatat că acest plasture are efecte benefice şi poate să fie folosit înainte de operaţia de extirpare a tumorii şi după ce a fost realizată intervenţia. Plasturele a acţionat atât de bine în cazul tumorilor existente la cobai, încât s-a constatat distrugerea tumorilor cu ajutorul lui încă înainte de efectuarea operaţiei de extirpare.

Iar în cazul tumorilor deja extirpate şi folosirea plasturelui imediat după intervenţie nu s-a constatat apariţia recidivelor. Modul de acţiune al plasturelui este în trei paşi, după cum a explicat coordonatoarea studiului Natalie Artz.

În prima faza se eliberează nanoparticule din aur pentru a distruge termic tumoră. A două etapă este dată de eliberarea medicamentului chimioterapic la locul tumorii, în func?ie de nivelul de căldură. În final, nanoparticulele din aur inhibă o anumită gena care cauzează mutaţii ale celulelor la pacienţii cu cancer colorectal.

Potrivit cercetătorilor, următorul pas constă în testarea acestui plasture în laborator şi pe cobai, precum şi extinderea testelor pe subiecţi umani. Însă, rezultatele promiţătoare obţinute până în prezent în cazul cancerului colorectal au atras atenţia specialiştilor şi i-au determinat să continue testările acestui plasture.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X