Externe

A apărut prima bancnotă tactilă, la inițiativa unui băiat nevăzător

Banca Centrală din Australia a emis joi prima sa bancnotă tactilă, în urma unei campanii a unui băiat nevăzător, relatează DPA.

În urmă cu trei ani, la vârsta de doar 12 ani, Connor McLeod a depus o plângere pentru discriminare la Comisia pentru drepturile omului din Australia și a inițiat o petiție online, alături de mama sa, care a primit peste 56.000 de semnături, scrie Agerpres.


Noua bancnotă de cinci dolari australiană a intrat în circulație joi, fiind prima dintr-o nouă serie, care include un însemn tactil, asemenea unei umflături, pe fiecare dintre părțile lungi ale bancnotelor, pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să poată diferenția între acestea.

Vision Australia client's first impressions of the new $5 bank…

We asked a few people about the difference the tactile feature on the new $5 banknote will make to them and what they will do with their first new fiver. We’d love it if you could share this video to help celebrate this great step forward for Australia’s blindness and low vision community.

Posted by Vision Australia on 31 August 2016


Băiatului i-a venit ideea după ce a primit o sumă de bani de Crăciun, atunci când avea 11 ani, însă nu și-a putut da seama ce sumă primise.

Aceste bancnote îi vor ajuta pe cei 350.000 de australieni nevăzători sau cu deficiențe de vedere, înlocuind micul dispozitiv, utilizat anterior, care permitea măsurarea dimensiunii bancnotelor, care varia cu câțiva milimetri.

Banca a anunțat că intenționează ca toate bancnotele viitoare să prezinte însemne tactile.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X