Sport

A anticipat că o să lipsim 20 de ani de la Mondiale, iar acum face o altă previziune incredibilă! Hagi: „Înregistrați asta! Știu ce se întâmplă în 5-6 ani!”

Gică Hagi, antrenorul celor de la Viitorul, a vorbit despre viitorul fotbalului românesc și despre ce trebuie să facă FRF și Guvernul României pentru sport.

„Eu o sa fiu mulțumit când Federația, Guvernul Romaniei și Ministerul Sportului vor găsi o modalitate de a finanța toate academiile din primele trei ligi. Cluburile de fotbal sunt pilonii cei mai importanți ai FRF, iar stâlpii adevarați suntem noi, care formăm jucători. Avem obligația să formăm jucători pentru ca loturile nationale să ii selecteze pe cei mai buni.

E simplu. De aici trebuie plecat. Din pacate, noi nu avem acest suport in Romania. După aceea trebuie reorganizarea fotbalului profesionist. În Liga I trebuie o organizare foarte bună în privința bugetelor și e nevoie de stabilitatea echipelor. Sunt lucruri importante pe care trebuie să le facem. Dacă nu, o să ajungem din ce în ce mai jos și o sa trăim doar cu echipa mare a României. Eu, cum nu am conducere, am curaj și fac ce vreau. E ușor să promovez jucători. Eu și conducerea mea gândim la fel.

Când vom avea capacitatea de a finanța serios toate academiile și va exista o unitate, atunci lucrurile o să meargă.

Pentru noi, cei din Generația de Aur, e greu să acceptăm că alții sunt mai buni. Asta nu înțeleg cei de acum. A existat o generație care nu înțelege că sunt alții mai buni. La noi nu a fost așa. Poate pentru unii e presiune, dar pentru noi e o provocare. A face performanță e o provocare, e ceva normal.

Înregistrați asta. Există potențial ca noi, cei din Generația de Aur, să fim depășiți. În maximum 5-6 ani se pot depăși performanțele noastre. Se poate să jucăm semifinale de Campionat Mondial sau European sau să câștigăm și noi o dată la juniori.

Trebuie ca sportul și fotbalul să devină o prioritate de interes național. Dacă nu, va fi foarte greu.

Eu încerc să cresc campioni. Noi avem copii mulți. Avem 40 de jucători în momentul de față, născuți între 1994 și 1999. Dintre care, 10 sau 11 sunt competitivi. Cei din 2000 sunt mai buni. O să îmi fie bine. Am de unde să aleg. Le dau meciuri și vom fi competitivi”, a spus Hagi la conferința de presă.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X