Externe

64 de extremisti islamisti s-ar fi infiltrat in fortele armate germane. Agentia de contraspionaj a deschis o ancheta ampla

Agentia militara de contrainformatii din Germania investigheaza 64 de indivizi care lucreaza pentru fortele armate suspectati ca ar fi „extremisti islamisti”.

Declaratia a fost facuta miercuri de un purtator de cuvant al Ministerului Apararii, conform Reuters, citat de Agerpres.

Printre cei 64 de suspecti se afla atat personal civil, cat si militari, a adaugat el. Indivizii considerati a fi ‘extremisti islamisti’ nu pot lucra pentru armata germana, noteaza DPA.

Intre 2007 si 2016, 30 de ‘extremisti islamisti’ au mers in Siria si Irak dupa ce au fost angajati ai fortelor armate, a spus purtatorul de cuvant.

Nu mai putin de 19 persoane au fost lasate la vatra din fortele militare sub acuzatia ca ar fi ‘extremisti islamisti’ in aceasta perioada.

Germania a fost zguduita de o serie de atacuri violente asupra civililor, dintre care doua au fost revendicate de Stat Islamic.

Agentia militara de contrainformatii poate efectua in prezent verificari numai in cazul celor care lucreaza pentru fortele armate. Guvernul a aprobat insa miercuri o propunere care va permite schimbarea legii in sensul efectuarii de verificari si in cazul celor care doresc sa se angajeze in fortele armate germane.

Ziarul Welt am Sonntag scrie ca un draft de document justifica aceste modificari prin faptul ca exista indicii ca islamistii incearca sa intre in armata pentru instruire. In Germania, armata are nu mai putin de 250.000 de angajati.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X