Sanatate

34% dintre utilizatorii de internet se declara dependenti de telefonul mobil. Cum functioneaza metoda „detoxifierii digitale”

Sase din zece britanici recunosc ca nu se pot dezlipi de dispozitivele lor mobile, telefoane sau tablete.

De asemenea, arata un nou studiu, in medie, un britanic petrece pe Internet 25 de ore pe saptamana. Multi incerca, insa, sa scape de acesta dependenta, alegand diverse metode pentru asanumita „detoxifiere digitala”.

Smartphone-ul a devenit o fixatie la Londra. Oamenii nu se indura sa-l lase o clipa, fie ca merg pe jos sau calatoresc cu trenul, ori metroul. Iar tentatiile digitale sunt multe si marunte – retele de socializare, jocuri video si filmuete. Mai nou nebunia cautarii pokemonilor.

Un nou studiu arata ca, in medie, un britanic este conectat on-line mai mult de o zi intreaga, in fiecare saptamana. De asemenea, tot in medie, britanicul obisnuit petrece 8 ore si 45 de minute, zilnic, cu ochii lipiti de dispozitivele mobile sau televizor. Multi nici nu dorm atata!

Aceasta dependenta digitala i-a facut pe 15 milioane de utilizatori de Internet, din Regatul Unit, adica 34% din numarul total, sa caute o metoda de dezintoxicare.

Jane Rumble, directorul Autoritatii pentru Comunicatii: „6 din 10 persoane recunosc ca sunt dependente de aceste puternice dispozitive portabile. Cred ca ajungem la un moment de cotitura. Tot mai multi oameni incep sa se gandeasca ca asa nu se mai poate si trebuie sa ia o pauza”.

Pentru cei care cauta „vindecare” au aparut locuri de relaxare si evadare, unde telefoanele inteligente si Internetul sunt puse la Index.

Sau, pe ideea cui pe cui se scoate, au fost nascocite gadget-uri care sa-i lecuiasca pe dependentii de dispozitive digitale. Acesta, de exemplu, filtreaza mesajele. Doar cele de la contactele importante din agenda sunt lasate sa treaca, si chiar in aceste cazuri telefonul doar vibreaza.

Sabina Simonsen, reprezentata companiei producatoare: „Suntem de acord ca tehnologia te ajuta sa fii mai productiv. Are multe efecte benefice, dar trebuie sa gasesti un echilibru intre folosirea tehnologiei si dependenta de tehhnologie, care, pana la urma, te face complet ineficient. Daca reusesti, vei fi mai fericit, te vei purta in sfarsit omeneste”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X