Lifestyle

20 de lucruri brutal de sincere pe care să le știi de la o mamă care a născut natural

Bekki Pope, o proaspătă mămică, a decis să împărtășească și cu alte mame experiența ei de după naștere și a scris într-un mod aproape brutal de sincer felul cum s-a simțit ea după nașterea naturală:

1. Durerile de după naștere. Toate ne gândim la durerile nașterii, dar cine se gândește la cele de după? Când Dumnezeu a creat femeia și a proiectat-o să nască, nu prea a avut mare grijă de ea, a cam dat-o în bară.

2. Primul pișu. E ca și cum ai vrea să fii star într-un film p0rno hard și extrem de jenant.

3. Primul tau scaun. Nu te panica, nu naști din nou, chiar dacă așa ți se pare. Gândește-te că ai reușit să împingi afară un copil, nu te dărâmă pe tine asta. Dacă simți că îți cade fundul, te asigur că nu va fi așa.

4. Copilul arată cam ciudat. Toată lumea îți va spune ”wow, ce copilaș mic și drăguț”, te vei uita ei, le vei accepta opinia, dar tu vezi clar că este roșu, plin de sânge și zbârcit în momentul în care iese din tine.

5. Primul lor scaun, nu e de fapt caca, e catran. Și ai impresia că s-a născut direct cu el.

6. Primul tău duș. Vei simți că vei merge mereu crăcănată ca John Wayne, dar, crede-mă te vei simți mult mai bine după.

7. Asistentele au impresia că e copilul lor și nu al tău. Vor veni și-l vor lua, schimba, spăla, fără măcar să-ți ceară voie, ca și cum nici nu ar fi copilul tău.

8. Vei avea impresia că micuțul tău te urăște. Nu că plânge, plânge de parcă un mic demon l-ar îndemna să facă asta. Iar când îl ia altcineva în brațe se liniștește dintr-odată. Și asta nu te va face deloc să te simți mai bine.

9. Ideea unei micuțe ființe care suge la sânul tău va deveni în sfârșit realitate. Abia acela e momentul în care realizezi cu adevărat că ai devenit mamă. Dar ajungi să te simți și ca o vacă la un moment dat.


10. Ai impresia că sunt oameni în spital care parcă îți simt vulnerabilitatea. Toată lumea vrea să facă poze micuțului tău și în toate tu nu arăți deloc bine.

11. Mâncarea de spital este extrem de proastă încât îți dorești să mănânci orice altă porcărie. Dar ai grijă, nu va fi bine. Durerile vor fi pe măsură. Mai bine nu.

12. Copilul va scoate gaze, pe fund, pe gură, va sughita. Scoate tot felul de sunete ciudate și tu te vei trezi la fiecare câteva minute să te uiți la el. Speri ca ceilalți din salon să știe că gazele sunt ale copilului de lângă tine, nu ale tale.

13. Toți cunoscuții vor dori să vină la tine la spital, oamenii exagerează cu vizitele la spital. Se simt ca niște VIP-uri atunci când vin la tine după ce ai năascut, deși de fapt tu și copilul sunteți. Ia-ți inima în dinți nu accepta pe toată lumea care vrea să vină, acceptă numnai persoanele în prezența cărora te simți cu adevărat confortabil.

14. Burta ta e ca o minge avariată și desumflată. Și ți-ai dori să tai de acolo tot ce e în plus.

15. Medicii îți vorbesc imediat despre contracepție. Asistentele îți vor spune toate cât de fertilă ești acum și cât de mari sunt șansele să rămâi însărcinată din nou. Dar ele uită că tu în momentul te gândești că nu vei mai face niciodată sex și nu mai vrei să mai vezi vreun penis.

16. Totul la tine e plin de nervi. Creierul tău e nervos, ochii tăi parcă sunt nervoși, burta nu mai zic. Ești un sac de nervi. Doar vaginul tău nu enervos, e livid. Dă-i timp să-și revină.

17. Toată lumea va vrea să știe dacă ți-a venit laptele. Te îngrjorezi dar îți vei da seama că în vreo trei zile sânii tăi vor uita că sunt sâni și vor curge încontinuu de parcă ar fi niște stropitori de flori.

18. Personalul medical te vrea plecată imediat din spital. Ocupi spațiu valoros, ți-ai făcut treaba acolo, ei s-au asigurat că copilul tău e în viață, așa că poți pleca. Știi ceva? Nu o face decât dacă te simți pregătită. Adună tot ajutorul și toate sfaturile care crezi că ți-ar fi de folos mai departe. Pentru că odată ce ajungi acasă, copilul tău se va aștepta să știi totul despre a avea grijă de el.

19. Ai impresia că numai tu poți avea grijă de copil, nu e așa, acceptă ajutorul, vei fi epuizată dacă vrei să faci totul de una singură.

20. Nu te mai îngrijora atât. Nu ești vreo superfemeie, ești o ființă umană. Nu există perfecțiune și normalitatea voastră o stabiliți voi.Pentru copilul tău tu ești perfectă, ești mama lui. Nu e deloc ușor să fii responsabil pentru o altă mică ființă umană. Dar crede-mă, vei reuși. E greu la începu, dar pe zi ce trece va fi o idee mai ușor. Respiră, mămico! Și dormi. oricând, oricum.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X